:: میزبــان شــو (سپردن منزل ، سوئیت و هتل)

شما با سپردن اقامتگاه خود در سایت بهتوریست و ارسال اطلاعات آن می توانید با ما همکار شوید .

:: مهمـان شــو (رزرو منزل ، سوئیت و هتل)

شما با رزرو اقامتگاه خود در سایت بهتوریست و پرداخت امن خود آن را به مدت زمان دلخواه اجاره نمایید .

اجاره منزل و سوئیت
چگونه اعتماد کنیم ؟
تفـــاوت رزرو کردن سوئیت و منــزل به صورت آنلاین از ما ، با اجــاره سوئیت و منــزل از دلالان ســرراهی

اخبار گردشگری

... مشاهده بیشتر

ایران به روایت تصویر

... مشاهده بیشتر

مقالات گردشگری

... مشاهده بیشتر

معرفی رستوران و کافی شاپ برتر

... مشاهده بیشتر

مفاخر کاشان

مفاخر کاشانکهن شهر کاشان از دیرباز انسانهای بزرگی را در آغوش خود پرورانده است .
از دوران ساسانیان ،آل بویه و تا عهد سلجوقی ...قاجاریه و سپس انقلاب اسلامی صد ها چهره برجسته و نامدار به دنیا معرفی شده اند .


در این مقاله سعی کرده ایم تنی چند ازین مشاهیر را معرفی کنیم.

غیاث الدین جمشید کاشانی ( ریاضی دان نامی و منجم بزرگ )

ریاضی دان برجسته  و اخترشناس و شمارشگر بی نظیر( حدود 832-790 )  که نام کامل وی جمشید بن مسعود بن محمود طبیب کاشانی ملقب به غیاث‌الدین که در غرب به الکاشی معروف است . او کتاب نجومی مهمش به نام " زیج خاقانی " را در کاشان نوشت و و به اُلُغ بیگ نوه تیمور هدیه داد . کتاب ازرشمند دیگرش " تلخیص المفتاح " را نیز در کاشان نوشت و پس از مدتی به سمرقند رفت و در احداث رصدخانه سمرقند نقش اصلی را ایفا نمود .
 مهمترین دستاورد اواز بین فعالیت های زیاد علمیش ، بدست آوردن عدد π تا شانزده رقم اعشار می باشد ، بنحوی که تا صد و پنجاه سال بعد کسی نتوانست آنرا گسترش دهد .
ومهمترین و مفصل ترین کتاب حساب او " مفتاح الحساب " است که درباره ریاضات و محاسبات در دوران اسلامی است .

فیض کاشانی
ملا محمد محسن فیض کاشانی متولد شهر کاشان به سال 1007 ق و معاصر با شاه عباس صفوی و از شاگردان ملاصدرا بوده که سرانجام با دختر وی ازدواج میکند . صدر المتألهین ، داماد خویش را " فیض " لقب نهاد ؛ چون منبع و عین فیض بود .
او فیلسوف ، مفسر و متکلم ، محدث و عارف و شاعر برجسته عهد صفویه است که بیش از صد کتاب و رساله و دیوان اشعار از وی به جا مانده است .

سهراب سپهری
سهراب سپهری شاعر نویسنده  و نقاش کاشانی که در خانواده ای اهل فرهنگ و هنر چشم گشوده بود و متأثر از این فضا به فرهنگ و ادب روی آورد . او از کودکی شعر می گفت و سال 1332 به بعد ، بیشتر زندگی سهراب در سفر ، مطالعه ، نقاشی ، شرکت در نمایشگاه ها و تدریس سپری شد . او در اول اردیبهشت سال 1359 در سن 52 سالگی بر اثر بیماری در گذشت و در صحن ملکوتی امامزاده سلطان علی بن محمد باقر (س) در روستای مشهد اردهال کاشان  مدفون شد .

نقاشی زیبای کمال الملک
کمال الملک و صنیع الملک
محمد غفاری ملقب به کمال الملک متولد سال 1224 در خانواده ای سرشناس و هنرمند کاشانی می باشد .
او برادرزاده صنیع الملک کاشانی که نقاش باشی دربار و تحصیل کرده فرنگ و مؤسس هنرستان نقاشی در ایران  و نیز طراح نقاشی های خانه های معروفی چون خانه ی بروجردی های کاشان می باشد .
محمد غفاری به همراه برادر بزرگ خود برای تحصیل در دارالفنون به تهران سفر کرد و پس از سه سال تحصیل ، ناصرالدین شاه تحت تأثیر نقاشی های وی ، او را به عنوان نقاش دربار استخدام کرد و به او لقب نقاش باشی و سپس " کمال الملک " را داد و حتی خود به شاگردی این نقاش بزرگ درآمد . حدود 170 تابلو در دربار کشید که معروفترین آن ها تابلوی " تالار آینه " است و اولین تابلو با امضای " کمال الملک " .
او پایان عمر عمر خود را در نیشابور گذراند و گرچه به دلیل سانحه ای از یک چشم نابینا شد ولی به کار خود ادامه داد .
سرانجام در سال 1319 بر اثر کهولت سن در بستر بیماری مرد و در نیشابور و در مجاور مزار شیخ فرید الدین عطار نیشابوری به خاک شپرده شد .

ملا احمد نراقی
فقیه نامدار شیعه ملا احمد نراقی در سال 1185 ه.ق در شهرستان نراق از توابع کاشان به دنیا آمد . وی پس از فوت پدر به نجف هجرت کرد و در محضر اساتیدی پون سید مهدی بحرالعلوم و شیخ جعفر کاشف الغطا کسب فیض کرد و پس از تکمیل تحصیل به زادگاه خود مراجعت نمود .
از او تألیفات زیادی به جای مانده اما کتاب " معراج السعاده " در زمینه اخلاق از بهترین کتب اخلاقی به شمار می رود که همگان می توانند از ان بهره ببرند .

محتشم کاشانی
کمال الدین علی محتشم کاشانی شاعر معاصر شاه طهماسب صفوی است که در سال 905 ه.ق در کاشان در خانواده ای متمکن دیده به جهان گشود .
معروف ترین شعر او دوازده بندی است که در مرثیه شهدای کربلا سروده است و با بیت زیر آغاز می گردد .
باز این چه شورش است که در خلق عالم است
باز این چه نوحه و چه عزا و چه ماتم است؟
محتشم در سال 966 ه.ق در کاشان در گذشت و آرامگاهش در محله محتشم این شهر واقع شده است .

ازبین صدها نام آور و مشاهیر کاشانی به نام بردن برخی دیگر بسنده می کنیم :
آخوند کاشی (فقیه و حکیم) ، کلیم کاشانی (شاعر) ، سپیده کاشانی (شاعر) ، ملا فتح الله کاشانی (مفسر) ، سعید قطب الدین راوندی معروف به قطب راوندی (فقیه و شاعر) ، مشفق کاشانی (غزلسرا) ، عباس و منوچهر آرایانپور (مؤسس مدرسه عالی ترجمه و تألیف فرهنگ آرایانپور) ، ملا حبیب الله شریف (عالم و مجتهد برجسته شیعه)